Today.ua

Домашні пельмені за бабусиним рецептом: смак знайомий з дитинства

Пельмені через брак часу мало хто готує зараз самостійно, тим більше у магазині можна купити пельмені на будь-який смак. Однак, під час карантину саме час навчитися готувати щось нове і порадувати своїх близьких кулінарним шедевром. Багато хто пам'ятає з дитинства смак бабусиних пельменів. Пропонуємо вам саме такий рецепт домашніх пельменів з тонким тістом і натуральним м'ясом, яке ви зможете приготувати вже сьогодні.

Рецепт домашніх пельменів

Інгредієнти:

Для тіста:

Для начинки:

Спосіб приготування:

Для початку готуємо тісто. Висипаємо в миску борошно, додаємо яйце, сіль і рослинну олію.

Все ретельно перемішуємо і повільно вливаємо в тісто гарячу воду, продовжуючи помішувати. Дуже важливо перемішувати так, щоб не утворилися грудочки.

Починаємо помішувати тісто протягом мінімум 5 хвилин. Якщо тісто прилипає до рук, потрібно додати ще води. Коли добре замісили, то накриваємо тісто рушником і залишаємо на 20-30 хвилин.

Для приготування начинки пропускаємо через м'ясорубку м'ясо, сало і цибулю. Отриманий фарш солимо, перчимо, додаємо трохи води і перемішуємо.

Потім беремо тісто і ділимо його на чотири частини. З кожної частини робимо ковбаску діаметром 3-4 сантиметри і розрізаємо її на коржі по 2-3 сантиметри. Коржі розгортає качалкою на кружечки, на середину кожного кладемо ложку фаршу. Складаємо кружечки вдвічі, заліплюючи краї.

Готові пельмені викладаємо на дошку і ставимо в морозилку. Коли пельмені заморозяться, то складаємо їх до пакету.

Щоб приготувати пельмені, потрібно закип'ятити воду, попередньо додавши в неї сіль, перець і цибулю і варити їх протягом 7 хвилин.

Подавати пельмені можна з вершковим маслом, сметаною, кетчупом, майонезом або будь-яким іншим соусом.

Раніше повідомлялося, як приготувати домашній пиріг на кефірі з будь-яким варенням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ