Today.ua

Для реєстрації на ЗНО школярі, яким виповнилося 14 років, мають оформити ID-картки, - МОН

Школярі, яким виповнилося 14 років, мають своєчасно звернутися для оформлення ID-картки, аби з новим паспортом зареєструватися на ЗНО. Міністерство освіти просить освітян проінформувати про це учнів та батьків. Таку заяву озвучили у прес-службі відомства.

Відповідні листи МОН та доручення ДМС були розіслані в департаменти освіти обласних адміністрацій, КМДА і обласні управління ДМС.

"Зараз паспорт вперше оформляється після досягнення особою 14-річного віку. Для таких громадян ця адмінпослуга є безкоштовною. Для отримання ID-картки не пізніше, ніж через місяць після досягнення учнем 14 років, необхідно звернутися в територіальний підрозділ Державної міграційної служби за зареєстрованим місцем проживання; або в центр надання адміністративних послуг (ЦНАП)", - нагадують у Міносвіти.

У Міністерстві наголошують, що школярам необхідно своєчасне оформити паспорт, адже його копію потрібно подавати в комплекті документів для реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання. Цей же документ пред’являється учасником ЗНО для допуску до пункту тестування.

Подавати інший документ можуть тільки мешканці окупованих територій (їм потрібне свідоцтво про народження), іноземці та особи без громадянства (копію паспорта або іншого посвідчення особи), особи, які звернулися за захистом в Україні (копію довідки про звернення за захистом в Україні).

Нагадаємо, у 2019 році ЗНО проведуть з 11 навчальних предметів. Перше пробне ЗНО з української мови та літератури відбудеться 16 березня 2019 року.

Раніше повідомлялося, що в Україні запустили нову електронну послугу для оформлення закордонного паспорта та ID-картки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ