Today.ua

Дієтологи розповіли, як правильно вечеряти під час схуднення

Під час схуднення багато хто вважає, що вечеря не є обов'язковою частиною раціону і деколи від неї відмовляються, або намагаються не їсти після 18:00. Однак, дієтологи називають міфами всі забобони щодо вечірнього прийому їжі. Адже будь-які жорсткі обмеження дуже згубно позначаються на здоров'ї людини, і через це втрачені кілограми повертаються назад дуже швидко. Дієтолог-нутриціолог Олена Кален поділилася порадами щодо того, як правильно вечеряти, щоб схуднути і не нашкодити організму.

Головне правило здорової вечері під час будь-якої дієти — їжте, коли голодні, і зупиняйтеся в той момент, коли вгамуєте голод.

Вечеряти дієтолог рекомендує чимось легким. Це можуть бути овочі, продукти з вмістом білка та клітковини— омлет, варене яйце або молочні продукти. Протягом дня можете з'їдати м'ясо або рибу. Білок достатньо вживати один раз в день, не обов'язково в кожний прийом їжі, як думає більшість. Це головний інструмент для будівництва наших м'язів і кісток, тому у раціоні він має бути обов'язково.

Забудьте також про правило: "Сніданок з'їж сам, обід розділи з другом, а вечерю віддай ворогові". Це вводить в оману. Адже голодні вечори обов'язково приведуть вас до харчового зриву.

Для того, щоб не переїдати на вечерю, не терпіть голод протягом дня. Обов'язково влаштовуйте собі перекуси, щоб до вечора організм не почав надолужувати згаяне за весь день.

За порадою дієтолога, вечеря повинна становити по калорійності 20-25% від добового раціону.

Раніше медики назвали плюси середземноморської дієти, на якій можна схуднути без побічних ефектів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ