Дієтологи назвали ідеальну страву для схуднення, головний інгредієнт якої завдає нищівного удару по жировим відкладенням. Такою стравою є рагу з броколі. Цей овоч не лише допомагає спалювати зайві кілограми, але й нормалізує обмін речовин.
Броколі - дуже корисний овоч для нашого організму. Він регулює рівень цукру в крові, захищає клітини організму від ушкодження ДНК, іншими словами, запобігає виникненню онкології. Також у складі цього овоча переважають вітаміни С і К, які необхідні для нормальної роботи сполучної, кісткової тканини і нирок. Броколі допомагає регулювати рівень гормонів. Поживні речовини, що знаходяться в рослині, знижують рівень естрадіолу, який відповідає за накопичення жиру.
Рагу, в основі якого лежить капуста броколі, вбиває почуття голоду, дозволяючи довго відчувати ситість. Справа в тому, що волокна цього овоча вкрай повільно перетравлюються, змушуючи шлунок працювати. Ця властивість броколі допомагає швидко худнути, уникаючи переїдання.
У більшості рецептів за основу беруть суцвіття капусти. Але для готування можна використовувати і стебло, попередньо очистивши його від шкірки.
Дієтологи рекомендують:
- На сніданок приготувати броколі на пару і додати туди терте яблуко.
- На обід приготувати овочевий суп з броколі, моркви, буряків і помідорів.
- На полуденок броколі з нежирним кефіром.
- На вечерю тільки броколі, приготовану на пару.
Медики попереджають, що ця капуста може мати протипоказання, тому перед її вживанням необхідно проконсультуватися у лікаря. Овоч небажано вживати людям з підвищеною кислотністю шлунка, захворюваннями підшлункової залози, гастритом і виразкою.
Раніше дієтолог Олена Кален розвінчала сім головних міфів про схуднення, які не тільки вводять в оману, але й шкодять здоров'ю.