Щоб зміцнити імунітет проти COVID-19, не потрібно сподіватися на чудодійні препарати, а варто прямо зараз сісти на правильну вітамінну дієту. Зосередьтеся на тому, щоб ваш організм отримував протягом дня всі необхідні вітаміни і мікроелементи, необхідні для протидії вірусу. Уникайте стресів, приберіть з раціону алкоголь, киньте палити, не переїдайте і займайтеся спортом під час карантину. І тоді ніякі хвороби не будуть вам страшні.
Запорука гарного самопочуття і настрою - корисна їжа. Відмовтеся від шкідливих продуктів, таких як трансгенні жири (маргарин, майонез), солодощі (цукор, цукерки, торти), міцні алкогольні і газовані напої, фастфуд, чіпси, смажена їжа, консерви і макарони з борошна вищого сорту.
Замість усього перерахованого вище, додайте в свій щоденний раціон сухофрукти, свіжі фрукти і овочі, часник, сметану, вершкове масло, продукти з цільнозернового борошна, нешліфовані крупи, різні види горіхів, дозволено трохи сухого червоного вина. М'ясо і рибу намагайтеся не смажити, а запікати в духовці. Серед напоїв вибирайте зелений або трав'яний чай, або шипшину, яка багата вітаміном С. Відмовтеся від цукру, але додавайте в чай мед, лимон і імбир.
Намагайтеся, щоб їжа протягом дня була різноманітною і збалансованою. Дефіцит вітамінів загрожує зниженням імунітету і авітамінозом. У період епідемії це дуже небезпечно.
Найбільше вітаміну А міститься в моркві, гарбузі, обліписі, шипшині, черешні, абрикосах. Також джерелами вітаміну А можуть бути солодкий перець, шпинат, брокколі, зелена цибуля, петрушка, бобові, персики, перцева м'ята, овес, подорожник, листя малини і щавель. Вітамін Б міститься в рибі, курці, молоці, йогурті, печінці, бобових, брокколі, шпинаті, насінні, буряках, яйцях, житньому хлібі, цвітній капусті, редисці, полуниці.
Вітамін С міститься насамперед у свіжих сирих овочах і фруктах, цитрусових і квашеній капусті. Добову дозу вітаміну D можна заповнити, вживаючи в день хоча б три чашки молока або йогурту, сир, кунжут, мигдаль, апельсини, бобові і зелень. У найбільшій кількості вітамін D міститься в риб'ячому жирі, печінці тріски і палтуса, в оселедці, скумбрії і тунці.
Раніше повідомлялося, які 11 продуктів краще за інших допоможуть зміцнити імунітет проти вірусів.