Today.ua

Деруни по-буковинськи: простий рецепт ситної страви до вечері

Буковинські деруни відрізняються від звичних рецептурою та способом приготування. Порадуйте близьких на вечерю дерунами, запеченими в горщиках.

Деруни по-буковинськи: рецепт

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Картоплю очистити від шкірки, промити під проточною водою. Потім бульби обсушити за допомогою паперових рушників і натерти на найдрібнішій тертці.

Картопляну масу посолити і поперчити за смаком. Додати яйця, молоко, просіяне борошно і ретельно перемішати до однорідності.

Пательню з товстим дном поставити на вогонь, влити кілька ложок рослинної олії. Смажити деруни на розпеченій олії до золотистої скоринки з обох сторін.

В окремій сковороді обсмажити вимите і нарізане кубиками 1х1 сантиметр м'ясо. Це може бути курка, свинина або яловичина.

Цибулю нарізати півкільцями, спасерувати в окремій сковороді, додати нарізані пластинками гриби. Смажити, поки не піде вся зайва волога. Змішати гриби з м'ясом.

Керамічні або глиняні горщики заповнити підготовленими продуктами в такій послідовності: 3 драника, 2 столові ложки з гіркою грибів з м'ясом. Шари повторювати до тих пір, поки горщики не будуть заповнені вщерть. Останнім шаром повинен бути м'ясо з грибами.

У невеликій мисочці сметану розвести наполовину з водою. Посолити-поперчити за смаком. Залити отриманим соусом горщики.

Запікати деруни по–буковинськи в розігрітій до 180 градусів духовці протягом півгодини. Подавати до столу гарячими.

Смачного!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ