Today.ua

Декретні та лікарняні перестали виплачувати: у Кабміні пояснили ситуацію

Декретні і лікарняні українцям перестали виплачувати з середи, 20 листопада. У скандальну ситуацію втрутився Кабінет міністрів. У Міністерстві соціальної політики заявили, що гроші у Фонді соціального страхування є, а тому заблокувати виплати нікому не вдасться.

Заступник міністра Олег Коваль на брифінгу підтвердив, що кожен день до Фонду соціального страхування України (ФССУ) надходить від 60 до 250 мільйонів гривень. 20 листопада на рахунках фонду було 429 млн грн, а 21 листопада - 550 млн грн.

Стало відомо, що ініціатива призупинити виплати виходила від директора виконавчої дирекції ФССУ Євгена Баженкова, якого нещодавно поновили на посаді.

Але в Кабінеті міністрів пообіцяли, що через Міністерство юстиції скасують запис реєстратора про відновлення скандального Євгена Баженкова в посаді. В уряді вважають, що після цього не буде підстави для ініціатив про призупинення виплат лікарняних і декретних .

Також стало відомо, що виросте мінімальний розмір допомоги по вагітності та пологах незастрахованим особам, яке в Україні отримує близько 245 тисяч осіб.

Раніше повідомлялося, що фінансування тимчасово не проводиться у зв'язку із закінченням кошторисних призначень за вказаним напрямом і буде відновлено після внесення змін до бюджету Фонду соціального страхування України (ФССУ) на 2019 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ