Today.ua

ДБР відкрило вже п'яте провадження на Порошенка

У понеділок, 18 червня, Державне бюро розслідувань відкрило вже п'яте за рахунком кримінальне провадження проти екс-президента України Петра Порошенка. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив колишній заступник глави АП часів Віктора Януковича, юрист Андрій Портнов.

Він повідомив, що кримінальне провадження розпочато також і відносно спікера Верховної Ради Андрія Парубія.

За його словами, ДБР почало кримінальне провадження стосовно Порошенка і Парубія у зв'язку з фальсифікацією ними документів про формування в 2016-му році коаліції депутатських фракцій та незаконного призначення Кабінету міністрів.

Як раніше повідомляв Today.ua, Державне бюро розслідувань вивчає заяви Андрія Портнова проти Петра Порошенка. Зокрема, остання заява стосується відмивання коштів, легалізації незаконних доходів і несплати податків. У попередньому зверненні мова йшла про вчинення економічного злочину Петром Порошенком.

Раніше Портнов заявив, що подав до Державного бюро розслідувань заяву із звинуваченням Петра Порошенка у скоєнні злочину. Він також оприлюднив фото відповідної заяви.

В ній йдеться про те, що Петро Порошенко, будучи президентом України, нібито цілеспрямовано в листопаді 2018 року наказав корабельній групі ВМС України здійснити перехід з Черного в Азовське море через Керченську протоку. В документі зазначено, що Порошенко усвідомлював, що такі дії спровокують агресію з боку РФ, і хотів використати це задля введення воєнного стану і, як наслідок, скасування виборів президента України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ