Чим поливати буряк, щоб овоч виріс солодким: рецепт дієвого натурального підживлення

Автор: Лобанова Єлизавета

Буряк на грядці потрібно обов'язково удобрювати, щоб отримати солодкий урожай. Досвідчені городники поділилися лайфхаком, як використовувати сіль в якості основного продукту для приготування ефективного підживлення.

Чим поливати буряк, щоб овоч виріс солодким: рецепт дієвого натурального підживлення - today.ua

Як зробити сольовий розчин для підживлення буряків

Щоб збільшити вміст цукру в коренеплодах, грядки з буряком потрібно тричі за період дозрівання удобрити розчином з кухонної солі. Щоб приготувати сольове добриво для поливу, потрібно взяти на 10 л води 10-15 г кухонної солі.

Вносите таке підживлення з розрахунком 5 л на 1 кв.м. Поливайте буряки у вечірній або ранковий час.

Ще один варіант ефективного підживлення для буряків можна приготувати із солі та деревної золи. У золі міститься велика кількість бору, марганцю та інших мікроелементів. Вони дуже важливі для дозрівання буряків.

Популярні зараз

В Україні різко подорожчають продукти через підвищення тарифу на світло: названо перелік

Рада не підтримала ідеї Кабміну: українцям готують підвищення пенсій уже наступного року

У ТЦК заявили, що підприємства відправляють своїх співробітників до військкоматів

Верховна Рада готується прийняти закон про вилучення земель для потреб ЗСУ

Чим поливати буряк, щоб овоч виріс солодким: рецепт дієвого натурального підживлення

Для приготування добрива для поливу на основі золи вам знадобиться:

  • сіль – 1 ст.л.;
  • деревна зола (просіяна) - 2 склянки;
  • тепла вода – 10 л.

Розчиніть сіль та золу в теплій воді та полийте грядки з буряком. Будьте впевнені, що після такого підживлення ви зберете щедрий урожай.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Варто також підбирати цукрові сорти буряків для посадки. Насіння купуйте в перевірених магазинах, і консультуйтеся у продавців, оскільки нерідкі випадки, коли під виглядом столового буряка продають кормову.

Раніше повідомлялося, чим поливати моркву на грядці, щоб зібрати щедрий урожай.