Today.ua

Чи пов'язані захворювання із групою крові: вчені дали відповідь

Медики стверджують, що група крові людини може впливати на її схильність до тих чи інших захворювань. При цьому багато людей живуть, навіть не знаючи своєї групи крові, і це дуже погано, адже не завадило б "підготувати" свій організм до можливих проблем.

Тромби

Дослідники з Данії вивчали, як група крові може взаємодіяти з генетичною схильністю до тромбозу глибоких вен (ТГВ) або появою тромбів в нижніх кінцівках. Проаналізувавши результати більш ніж 30-річного спостереження за станом здоров'я 66 тисяч осіб, вчені дійшли висновку, що люди з II, III і IV групою крові мають на 40% вищий ризик розвитку ТГВ, ніж люди з І групою крові, яка є найбільш поширеною. Також було виявлено, що IV група крові підвищує ризик виникнення захворювання на 20%.

Хвороби серця

Вчені з Гарварду вивчали вплив групи крові на ризик розвитку захворювань серця. Проаналізувавши дані про здоров'я 77 тисяч пацієнтів, вчені з'ясували, що найбільший ризик розвитку хвороб серця мають люди з IV групою крові - 23%. При цьому вчені наголосили, що куди більший вплив на ризик розвитку хвороб серця мають люди із зайвою вагою та шкідливими звичками.

Рак шлунку

Дослідники зі шведського Каролінського інституту встановили, що II група крові підвищує ризик розвитку раку шлунка на цілих 20%. При цьому пацієнти, що мають I групу крові, продемонстрували більш низьку стійкість до бактерій Helicobacter pylori, які здатні викликати гастрит і виразку шлунка.

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, як група крові впливає на тривалість життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ