Today.ua

Чи можна мити руки господарським милом під час пандемії коронавірусу

Миття рук під час пандемії коронавірусу стало не просто обов'язковим правилом гігієни, а і процедурою, яка може буквально врятувати життя. При цьому мити руки треба з особливою ретельністю - протягом 30-40 секунд.

На тлі пандемії багатьох турбує питання: чи можна мити руки господарським милом та чи здатне воно "вбити" коронавірусну інфекцію.

Одразу можна відповісти на це питання - так, здатне. До того ж, коштує таке мило копійки, зате по корисним властивостям обжене будь-який засіб для чищення. При цьому спектр застосування господарського мила - неймовірно широкий. Його застосовують і в косметології, і в лікуванні опіків, грибка, запальних захворювань і т.д.

На милі зазвичай вказані певні цифри - 72%, 70%, 65%. Ці цифри означають відсоток вмісту в милі жирних кислот. Чим більше цифра на шматку господарського мила, тим краще воно буде долати бруд і інфекцію.

Господарське мило виготовляється виключно з натуральних і екологічно чистих матеріалів, рослинних олій та тваринних жирів. Такий засіб є практично гіпоалергенним.

Однак є і певні мінуси, головний з яких - те, що господарське мило дуже пересушує шкіру. Якщо ви хочете користуватись цим засобом для миття рук під час пандемії коронавірусу, запасіться одразу і зволожувальними кремами.

Раніше повідомлялось, що один з найпопулярніших в Україні антисептиків виявився неефективним в боротьбі з коронавірусом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ