Чому яйця небажано зберігати в холодильнику: названі основні причини

Автор: Лобанова Єлизавета

Ми звикли зберігати яйця в холодильнику, незважаючи на те, що в магазинах продукт зберігається просто на прилавках і при цьому не псується. Виявляється, зберігання яєць у холодильнику не гарантує їм триваліший термін зберігання. Є лише одна причина, яка може змусити вас після приходу додому покласти яйця у холодильник.

Чому яйця небажано зберігати в холодильнику: названі основні причини - today.ua

Майже всі компанії-виробники холодильників пропонують окремий лоток для яєць. Вважається, що охолодження яєць захищає їх від псування та знижує ризик харчового отруєння, спричиненого сальмонельозом, оскільки при низьких температурах сальмонела гине.

Це дійсно так. Тому якщо ви підозрюєте, що яйця можуть бути заражені сальмонельозом, їх обов'язково зберігайте в холодильнику. Бо за кімнатної температури вони можуть заразити інші яйця.

При цьому здорові яйця, що зберігаються за кімнатної температури, не псуються. Крім того, у багатьох рецептах рекомендується використовувати яйця, які зберігаються за кімнатної температури, оскільки вони краще збиваються, ніж холодні з холодильника.

Популярні зараз

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Крім того, є ще аргументи не залишати яйця у холодильнику. При тривалому зберіганні яєць за низьких температур на шкаралупі можуть з'явитися тріщини, там почнуть утворюватися і накопичуватися бактерії. Існує ризик, що при розбиванні яйця бактерії потраплять спочатку в яйце, а потім і в організм.

Чому яйця небажано зберігати в холодильнику: названі основні причини

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Крім того, яйця, що довго перебувають при низькій температурі, схильні до конденсації, коли їх виймають з холодильника і переносять у приміщення з кімнатною температурою. Це також сприяє зростанню бактерій на яєчній шкаралупі.

Раніше повідомлялося, що курячі яйця в Україні класифікуватимуть за європейськими стандартами.

Головне