Чому не можна кидати пельмені в окріп: корисний лайфхак, який покращить смак страви

Автор: Лобанова Єлизавета

Смак пельменів залежить від багатьох факторів, у тому числі способу їх приготування. Звичайно, важливо вибрати смачне м'ясо, зробити правильне тісто і якісно зліпити пельмені, щоб під час варіння вони не розпалися. Однак, якщо ви неправильно їх зварите, вся попередня праця піде на смарку.

Чому не можна кидати пельмені в окріп: корисний лайфхак, який покращить смак страви - today.ua

Досвідчені кухарі поділилися лайфхаком, як правильно варити пельмені. Головна помилка багатьох господинь полягає в тому, що вони кладуть пельмені з морозилки одразу в киплячу воду. Здавалося б, що тут не так.

Справа в тому, що заморожені пельмені зазвичай сухі і не пластичні. Кинувши їх у киплячу воду, ви тільки погіршуєте ситуацію – вони починають лопатись, розварюватись та злипатися. Щоб пельмені зварилися, але при цьому не перетворилися на один великий пельмень, кидайте напівфабрикати не в окріп, а в звичайну гарячу воду. Якщо пельмені вже в окропі, то просто додайте в каструлю склянку холодної води. У будь-якому випадку вода з пельменями потім закипить, коли вони варяться.

Чому не можна кидати пельмені в окріп: корисний лайфхак, який покращить смак страви

Популярні зараз

Багатьом українцям не зарахують до страхового стажу період роботи за останні 10 років

З'явився текст мирної угоди, яку Україна відмовилася підписувати навесні 2022 року

У Мережі з'явилась інформація про евакуацію влади з Харкова: коментар ОВА

Українські військові терміново забирають із передової усі танки Abrams: стала відома причина

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

У киплячу для пельменів воду для смаку можна додати 1 чайну ложку солі. Також смак та аромат страви покращать лаврові листи, чорний перець (3-4 горошини на 1 літр) та цибуля.

Раніше повідомлялося, як приготувати ідеальне тісто для пельменів, яке не розварюється.