Today.ua

Чому медики не рекомендують їсти сир перед сном

Сир - корисний молочний продукт, який містить незамінні амінокислоти метіонін, триптофан і лізин. Цей продукт також складається з левової дози кальцію, фосфору, цинку, йоду, селену, заліза, міді і калію. За словами медиків, щоб наситити організм всіма цими корисними елементами, сир потрібно вживати в першій половині дня. Перед сном він тільки пробудить у вас апетит, і ви не зможете заснути без думок про їжу.

У всіх сирах міститься велика кількість тираміну – речовини, яке виникає внаслідок ферментації продукту і має підбадьорливий ефект. З'ївши на ніч сир, про сон можна забути. Винятком є тільки моцарелла. Цей сорт сиру можна спокійно їсти на ніч, але не більше 100 гр. Якщо ввечері у вас було тренування, то такий шматок сиру піде вам тільки на користь.

Плавлені сири містять у складі гелеутворювач - один з найскладніших загусників, які ускладнюють процес перетравлення. Вживання такого продукту перед сном принесе організму тільки шкоду.

Більшість сирів досить жирні, а значить вони важко перетравлюються. Людям з проблемами з травленням, варто зменшити в раціоні кількість сиру, особливо перед сном.

На сон прийдешній краще за все випити стакан молока з медом, або заспокійливий чай. Тоді ви точно швидко заснете, і ваш сон ніщо не потривожить.

Раніше повідомлялося, чому медики забороняють їсти перед сном шоколад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ