Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у себе на сторінці у Facebook поділилася з українцями своїми знаннями про користь квашених продуктів.
"Звичайний салат з квашеної капусти може скласти хорошу конкуренцію всім кращим йогуртам..." - заявила Уляна Супрун.
За словами чиновниці, технологія заквашування (ферментації) поширена в Європі і Азії. Вона дозволяє збільшити термін придатності продуктів, зберегти їх поживну цінність, що робить їх ще корисніше.
Серед інших корисних властивостей квашених продуктів Уляна Супрун виділила наступні:
- наявність живих мікроорганізмів, корисних для роботи кишечника;
- зміна якості їжі - поява нових з'єднань з антиоксидантними, протизапальними, антідепресантнимі властивостями;
- збільшення вмісту поживних речовин у продуктах.
В.о. голови МОЗ також зазначила, що квашена капуста - це джерело вітаміну С, пектину, кальцію.
"Пам'ятайте, в холодний період року нам може не вистачати овочів в раціоні, тому не забувайте і про ферментовані овочі. І про всяк випадок тримайте невелику банку квашеної капусти у холодильнику", - резюмувала Уляна Супрун.
Раніше Супрун порадила батькам новий метод спілкування з маленькими дітьми.