Today.ua

Частина українців залишиться без пенсії: що задумав Милованов

Міністр економічного розвитку і торгівлі Тимофій Милованов, який раніше відреагував на образливе висловлювання українського олігарха Ігоря Коломойського про "міністра дебіла", запропонував скасувати в Україні один з податків – єдиний соціальний внесок (ЄСВ). Експерти вважають, що ухвалення такого рішення може знищити всю пенсійну систему в Україні, що призведе до припинення пенсій. Під ударом знаходяться не тільки пенсіонери, але і їх діти та онуки, на чий бюджет випаде додаткова витратна стаття, як утримання непрацездатних батьків.

Також міністр Тимофій Милованов запропонував: знизити податок на дохід фізичної особи; підняти податок на нерухомість; підняти податок на землю та інші активи; поліпшити збір податків на нерухомість та інші активи; не чіпати ПДВ, поліпшити збір; продовжувати детінізацію економіки прямими і непрямими методами.

В 2020 році в Україні заплановані три етапи підвищення пенсій – в січні, липні і грудні. Так, "мінімалка", яка дорівнює розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, виросте на 8% – з 1638 до 1769 гривень (збільшення на 131 гривню).

Нагадаємо, Милованов заявив, що жарт “Кварталу 95” про спалений будинок колишньої очільниці Національного банку України Валерії Гонтаревої погано вплине на інвестиційну привабливість України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ