Today.ua

Чайна дієта: як зробити правильний напій для схуднення і не нашкодити шлунку

Однією зі складових багатьох дієт для схуднення медики називають чай. Однак, не всі знають, який саме чай корисніше пити, щоб не набрати несподівано пару-трійку зайвих кілограмів. Улюбленим напоєм у багатьох є чай з молоком. Медики застерігають, зелений чай з молоком корисний для схуднення, але шкідливий для шлунково-кишкового тракту, а чорний чай з молоком допомагає засвоювати вітаміни – але сприяє набору зайвої ваги.

Властивості чаю залежать від його молекулярної структури. Чорний чай в поєднанні з молоком розщеплює казеїн, і молекули молочного жиру легко і без проблем проникають в будь-які, навіть найменші клітини нашого організму. Це, з одного боку, допомагає засвоєнню складного мікроелементів і вітамінів, а з іншого – сприяє більш швидкому всмоктуванню жирів. Таким чином, випиваючи чорний чай з молоком, ви не схуднете, але додаткові вітаміни отримаєте.

З зеленим чаєм справи йдуть інакше. Додаючи у зелений чай молоко, ми отримуємо напій, який виводить шлаки з організму, допомагаючи худнути. Але в той же час зелений чай сильно дратує слизові оболонки шлунку і кишечника і виникає високий ризик захворіти гастритом.

Зелений чай з молоком протипоказано пити тим, хто страждає захворюваннями шлунково-кишкового тракту, залізодефіцитною анемією, і у кого є серцево-судинні проблеми.

Вчені зі Швейцарії рекомендують пити чай і молоко не просто окремо один від одного, але з великим проміжком часу між прийомами їжі, щоб ті не змішувалися навіть у шлунковому середовищі.

Однак, для тих, хто хоче спробувати схуднути на чаї з молоком, розроблена спеціальна триденна дієта:

Перший день

Другий день

Третій день

Раніше повідомлялося, як впливає на процес схуднення харчування строго по годинах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ