Today.ua

“Боятися нічого“: Порошенко прокоментував скасування депутатської недоторканності

Екс-президент, а тепер уже народний депутат від "Європейської солідарності" Петро Порошенко прокоментував голосування у першому читанні за закон про скасування депутатської недоторканності, яке відбулося вночі 30 серпня. Він повідомив, що фракція "Європейська солідарність" підтримала цей законопроект. Про це Порошенко написав на своїй сторінці у Facebook.

Порошенко підкреслив, що йому нічого боятися, як і його фракції. Він пояснив, що готовий працювати у Парламенті для поліпшення руху України в ЄС і НАТО. Прийняття закону в цілому може відбутися вже 3 вересня, на наступному тижні. У першому читанні законопроект отримав 363 голоси.

Справа в тому, що Герасимов зі свого місця вигукував спікеру Ради Дмитру Разумкову, що той нібито неточно висловився щодо предмета голосування. Це відбувалося не один раз. Герасимов з однопартійцями під час засідання Ради часто робили якісь зауваження в моменти, коли голова ВР робив якісь процедурні помилки.

Нагадаємо, 30 серпня Верховна Рада України VIII скликання проголосувала в першому читанні за законопроект "Про внесення змін до статті 80 Конституції України", яким пропонується позбавити народних депутатів недоторканності. Для остаточного затвердження конституційних змін необхідно зібрати на наступній сесії не менше 300 голосів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ