Today.ua

Бориспільський експрес отримає проміжну зупинку

У 2019 році швидкісний поїзд «KyivBoryspilExpress», що курсує між станціями Київ-Пасажирський та Бориспіль-Аеропорт, матиме ще одну додаткову зупинку на залізничній станції Видубичі. Про це повідомив керівник "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

«Видубичі – вже зараз потужний транспортний хаб столиці, що інтегрує залізницю, метрополітен, автобусний та автомобільний транспорт. Після реконструкції станції пасажир, який приїжджатиме сюди, приміром, метрополітеном, автобусом або електричкою як із середмістя, так і з регіонів, матиме зручну можливість пересісти на швидкісний експрес та менш ніж за півгодини дістатись аеропорту «Бориспіль», – зазначив Кравцов.

За його словами, на залізничній станції "Видубичі" заплановано побудувати нову високу платформу для зупинки експресу, облаштувати переходи, а також реконструювати дві існуючі платформи та збудувати над ними накриття.

Завдання "Укрзалізниці" - інтегрувати залізничну станцію "Видубичі" з метрополітеном та автостанцією. Наразі розглядаються три варіанти реконструкції цього транспортного вузла з урахуванням високих стандартів безпеки та сучасних елементів логістики.

Нагадаємо, 30 листопада у Києві відбувся запуск нового потягу, який курсує між київським залізничним вокзалом та аеропортом "Бориспіль".

Як повідомлялося, експрес "Київ-Бориспіль" зламався у перший же день роботи через сильний снігопад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ