Борщ вийде смачніше і наваристіше, якщо правильно підготувати всі інгредієнти. У кожної господині є свій неповторний рецепт борщу, який вона безумовно тримає в секреті. Але помилки в приготуванні всі роблять одні і ті самі. Незважаючи на те, що борщ - найпопулярніша українська страва, не всі знають, що потрібно зробити, щоб не зіпсувати його смак. Сьогодні ми розповімо вам про це.
Смак борщу багато в чому залежить від картоплі. Не всі знають, що різати картоплю — псувати смак страви. Значення цього овоча в рецепті борщу багато хто недооцінює. Адже від того, як буде нарізана картопля, залежить наваристість борщу. Секрет простий. Картоплю не потрібно різати кубиками, як багато хто звик, а досить розрізати її навпіл.
В картоплі, як ми знаємо, міститься крохмаль. Якщо дрібно нарізати овоч, то крохмаль виварюється, а якщо заздалегідь зварити картоплю, а потім додати в борщ, то овоч загустить бульйон, борщ буде наваристим. Крім того, якщо картоплю нарізати дрібно, то в ній не залишиться нічого корисного, і користі від борщу не буде ніякої.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Ще один маленький секрет стосується буряка. Не треба підсмажувати для борщу весь буряк, частину слід залишити сирим і додавати його в борщ після капусти, щоб надати страві приємний відтінок.
Раніше повідомлялося і про інші секрети приготування борщу, про які багато господинь навіть не чули.