Борщ готують у всіх українських родинах. Ця страва століттями удосконалювалася, а рецепти її приготування передаються з покоління в покоління. Готувати борщ, на перший погляд, вміють усі. Але насправді багато людей допускають помилки у приготуванні, які відображаються на смакових якостях страви.
Наприклад, більшість господинь при приготуванні борщу використовують магазинну томатну пасту, замість свіжих помідорів або домашньої борщової заправки. За словами професійних кухарів, у справжній борщ покупну пасту не кладуть, адже вона містить у складі хімічні інгредієнти, що псують справжній смак борщу.
У натуральній томатній пасті, за ГОСТом, повинно міститися не менше 25% сухих томатів. Однак, багато виробників економлять і використовують для приготування цього продукту томатний сік з крохмалем. Вони загущають звичайний сік з водою крохмалем і таким чином, ви купуєте не томатну пасту з томатами, а розведений томатний сік з крохмалем. Потім не дивуйтеся, що ваш борщ не вийшов таким наваристим, як вам того хотілося б.
Щоб борщ вас все таки не розчарував, не варто використовувати інгредієнти, в якості яких ви сумніваєтеся. Якщо у вас немає запасів домашньої консервації, не біда. Використовуйте продукцію, склад якої повністю натуральний, вивчаючи попередньо етикетку товару. Виробники можуть не завжди бути до кінця чесними з покупцями, але варто сподіватися, що вони вкажуть у складі продукту крохмаль, і тоді ви будете знати, що таку пасту брати не варто.
Раніше повідомлялося, який інгредієнт може зіпсувати смак і зовнішній вигляд борщу.