Today.ua

Борщ можна зіпсувати всього одним продуктом: якої помилки припускається кожна друга господарка

Борщ - це традиційна українська страва, яка у всьому світі є однією з головних асоціацій з нашою країною. Борщ - це не тільки дуже смачна, але і поживна та корисна їжа. Готувати борщ вміють майже всі українки, але багато хто припускається доволі розповсюдженої і, здавалось би, зовсім невинної помилки в рецепті, але через неї страва сильно псується.

Перш за все слід зазначити, що класти в борщ все, що є в холодильнику - провальний хід. Кулінари радять не експериментувати та готувати страву за канонами, яким більше 300 років.

Багато хто зіштовхувався з тим, що наче готуєш все по одному рецепту, але щоразу виходить по-різному - то борщ несмачний, то надто блідий. Це може відбуватись, якщо ви використовуєте перець - саме цей овоч дуже псує і смак, і зовнішній вигляд борщу.

"Набір продуктів для улюбленого борщу незмінний спокон віків, але є табу, про який мало хто знає. Перець туди кладуть "від нічого робити" або по сезону, не розуміючи, як згубно він впливає на смак. А якщо перцю поклали 5 штук, то прощавай насичений колір! Так робити не можна, господині! Перець забиває собою неповторні нотки інших овочів, від чого борщ стає юшкою. Можна зелень, можна навіть кабачок, але не перець - це вже занадто", - заявив відомий кулінар з Москви.

Однак він наголосив, що в даному випадку мова йде про найпростіший дешевий сорт перцю. Болгарський перець - інша справа, цей овоч може цікаво "заграти" в традиційній страві, але все ж краще теж не ризикувати.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, як приготувати борщ без м’яса у Великий піст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ