Today.ua

Бойовики зірвали розмінування територій на Донбасі

Бойовики на Донбасі зірвали проведення робіт з розмінування територій, що були заплановані на сьогодні, 27 грудня. Про це повідомляє прес-центр штабу ООС з посиланням на українську сторону СЦКК.

Зазначається, що українські сапери мали провести розмінування на ділянці поблизу КПВВ "Мар’їнка" вздовж автомобільної дороги Н15.

Напередодні для безпечної роботи спостерігачів ОБСЄ та інших фахівців під час проведення запланованих робіт як з боку ЗСУ, так і з боку збройних формувань російських окупаційних військ були надані гарантії дотримання режиму тиші.

На час проведення зазначених заходів по розмінуванню у період з 10.00 до завершення виконання робіт планувалося перекрити рух транспорту і цивільного населення через пункт пропуску "Мар’їнка".

Однак ввечері 26 грудня, коли всі організаційні заходи вже були узгоджені, представники НЗФ цинічно в односторонньому порядку зірвали виконання запланованих робіт. В листі до ОБСЄ вони зазначили, що відмовляються від своїх зобов’язань і не гарантують дотримання режиму тиші під час розмінування територій.

Нагадаємо, 6 грудня Верховна Рада ухвалила законопроект про розмінування територій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ