Today.ua

Бойовики на Донбасі захопили український храм та погрожують священникам

Представники "правоохоронних органів" т.зв. "ДНР" за допомогою депутатів сільської ради с. Кузнецово-Михайлівка Тельманівського району тимчасово окупованої території Донецької області відібрали стародавній храм УПЦ-КП. Про це повідомляє Донецька єпархія у Фейсбуці.

За рахунок церкви, меценатів та патріарха Філарета цей храм, який зруйновали у радянські часи, був відбудований. Монументальний живопис, чудові ікони на стінах храму виконували відомі художники і архітектори України.

Протягом багатьох років у храмі проводилися урочисті богослужіння та благодійні акції.

У четвер вранці, 25 квітня, Єпархії повідомили, що цей храм найближчим часом буде переданий представникам Московського патріархату.

Є небезпека фізичної розправи над духовенством ПЦУ у Тельманівському районі, йдеться у повідомленні Донецькій єпархії.

Нагадаємо, у Рівненській області священики Московського патріархату влаштували бійку під храмом ПЦУ.

Нагадаємо також, в Чернівецькій області перехід громад УПЦ МП в Православну церкву України супроводжувалася силовим протистоянням. У селі Бережонка між священиками УПЦ МП і ПЦУ сталася бійка. Ініціатором бійки був священик УПЦ МП отець Микола, який звинуватив священика ПЦУ в розкольництві. Священик УПЦ МП прибув на збори церковної громади разом з організованою групою прихожан із сусідніх сіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ