Today.ua

Безкоштовну комуналку у Зеленського обіцяють запустити вже у вересні

Починаючи з вересня 2019 року українські пенсіонери старше 70 років будуть платити незначну частину рахунків за житлово-комунальні послуги від усього рахунку. Про це заявив представник президента України Володимира Зеленського в уряді Андрій Герус.

За його словами, решту рахунку буде покривати держава.

Представник президента наголосив, що за допомогою спрощеного процесу отримання субсидій з пенсіонерів уряд "зніме тягар платежів за ЖКП".

"Можливо, вони не будуть мати повністю безкоштовну комуналку, але більшу частину їхніх рахунків за ЖКП буде платити держава", - сказав Герус.

Герус також зазначив, що реформу монетизації субсидій слід продовжувати, і пообіцяв проаналізувати, хто отримує на руки гроші і справно оплачує рахунки за ЖКП, а хто, можливо, використовує їх для власних потреб.

"Це повинні бути швидкі рішення від вересня, щоб суспільство максимально швидко відчувало реформи нового уряду", - додав він.

Нагадаємо, нещодавно апеляційний суд визнав, що ціни на газ, які діяли два з половиною роки, є незаконними. У зв’язку з цим українці отримали підстави для перерахунку платежів за газ і тепло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ