Today.ua

Безкоштовного проїзду більше не буде: пільговикам даватимуть гроші на руки

Безкоштовного проїзду в українському громадському транспорті більше не буде. Замість цього пільговики отримуватимуть готівкою кошти на проїзд. Про це розповіли в Міністерстві соціальної політики України.

Так, тепер всі пільги держава буде монетизувати. Зокрема монетизація пільг стосуватиметься проїзду в тролейбусі, автобусі, трамваї, метро і транспорту приміських маршрутів.

При цьому, як повідомляють у Мінсоцполітики, всі пільги громадянам будуть видавати грошима. Відповідне рішення ухвалили на засіданні українського уряду.

Що ж стосується конкретних сум, ці питання вже будуть вирішувати представники місцевої влади. Втім, Кабмін затвердив основний принцип розрахунків на місяць. Він полягає у тому, що середня вартість проїзду в тому чи іншому місті множиться на 30. Таким чином, пільговики отримають 30 безкоштовних поїздок на місяць.

Слід також зазначити, що українці, які мають одразу декілька різних пільг, будуть отримувати грошові компенсації тільки за однією з них - найбільшою.

Нагадаємо, в Україні пропонують зробити проїзд деякими українськими дорогами і мостами платним, щоб повернути гроші за їх будівництво приватним підрядникам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ