Вінегрет - один із найкорисніших салатів, тому що до його складу входять лише варені сезонні овочі та жодних додаткових соусів. Шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, чим можна замінити солоні огірки у салаті, та як приготувати небанальну заправку.
Вінегрет від Євгена Клопотенка
Інгредієнти:
- відварена картопля - 2 штуки;
- морква – 1 штука;
- відварений буряк - 2 штуки;
- оливкова олія - 4 ст. ложки;
- біла консервована квасоля – 250 г;
- американська гірчиця – 1 ст.л.;
- винний оцет – 1 ст.л.;
- сіль та перець - за смаком.
Замість солоних огірків Євген Клопотенко пропонує додати у вінегрет оцет, американську гірчицю та оливкову олію. Крім того, шеф-кухар додає білу квасолю, а не червону, як зазвичай.
Попередньо відваріть усі овочі - картоплю, моркву та буряк. Наріжте овочі кубиками. Це можуть бути як дрібні кубики, і великі. Викладіть все у миску.
Відкрийте банку консервованої квасолі, злийте воду та додайте в тарілку до овочів. Зробіть соус для вінегрету. У миску викладіть гірчицю, додайте винний оцет і дрібку солі. Потім тонким струмком вливайте масло, перемішуючи.
Додайте заправку у миску з салатом і перемішайте. Покуштуйте вінегрет і додайте солі та перцю за смаком.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати буряк по-корейськи на гарнір.