Без борошна і яєць: рецепт швидкої шоколадної паски

Автор: Оксана Житнюк

Паска - традиційна страва для Великодня, але часом хочеться внести певне різноманіття у свято, тому господині шукають нові цікаві рецепти. Один з таких - шоколадна паска без борошна і яєць. Готується вона дуже просто, а її смак точно не залишить байдужими ваших рідних!

Без борошна і яєць: рецепт швидкої шоколадної паски - today.ua

Для приготування шоколадної паски вам знадобляться такі інгредієнти (на 4 порції):

  • сир (9% жирності) - 0,5 кг;
  • цукрова пудра - 120 г;
  • вершкове масло - 50 г;
  • темний шоколад з вмістом какао не менше 70% - 130 г;
  • вершки (35% жирності) - 100 мл.
  • Також підготуйте форму для паски і дренажну тканину (марлю).

Спосіб приготування сирної шоколадної паски

Дістаньте масло з холодильника, щоб воно стало м'яким.

Сир можна покласти в друшляк або сито, щоб прибрати зайву вологу. На це знадобиться близько 2-3 годин.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

У глибоку чашу викладіть сир, вершкове масло і цукрову пудру.

Збийте масу а допомогою блендера.

У миску додайте шматочки темного шоколаду.

У мікрохвильовці або на повільному вогні підігрійте вершки, але не можна доводити їх до кипіння.

В гарячі вершки додайте шоколад, розмішайте ложкою до однорідного стану та дайте суміші охолонути.

Остиглий розтоплений шоколад додайте в сир, розмішайте силіконовою лопаткою до однорідного стану.

Форму для паски поставте догори дном в глибоку ємність, щоб з сирної паски легко стікала рідина.

Марлю намочіть, вичавіть, складіть в 3-4 шари і викладіть в перевернуту форму для паски так, щоб краї марлі звисали з усіх боків.

Дуже щільно наповніть форму сирною масою до країв, загорніть краї марлі, а зверху покладіть вантаж, вага якого має бути близько 200-300 г.

Поставте шоколадну сирну паску в холодильник десь на 14-18 годин, періодично зливаючи рідину.

Приберіть вантаж та розгорніть марлю. Накрийте форму тарілкою і разом з нею переверніть паску широкою основою вниз.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Готову сирну паску звільніть від форми, приберіть тканину, щоб не пошкодити малюнок.

Нагадаємо, раніше ми розповіли ТОП-5 корисних порад про те, як приготувати смачні паски.

Головне