Today.ua

Азовське море охоронятимуть броньовані “Кентаври“: в Генштабі розкрили подробиці

Заступник начальника головного управління оборонного планування Генерального штабу ЗС України В'ячеслав Дем'яненко заявив, що Азовське море охоронятимуть два броньованих десантних катери "Кентаври".

У Генштабі ЗСУ розповілиі про те, що нові броньовані "Кентаври" приєднаються до шести малих броньованих артилерійських катерів у 2019 році.

Крім того, до вже існуючих Генштаб збирається додати ще один малий броньований артилерійський катер.

В'ячеслав Дем'яненко повідомив, що зараз йде розробка технічного проекту ракетного катера типу "Лань", який оснащений ракетним комплексом "Нептун". Також в рамках міжнародної допомоги у військовій сфері США передали Україні два патрульних катери типу Island.

За інформацією Генштабу ЗСУ, управління бригад надводних кораблів переформували в дивізіони надводних кораблів, а дивізіони кораблів охорони та забезпечення - в дивізіони кораблів охорони рейду. Також були сформовані дивізіон і ланка судів забезпечення, які будуть виконувати завдання по забезпеченню функціонування корабельного складу.

За даними Генштабу ЗСУ, в Україні на озброєння взяли 16 зразків і допустили до експлуатації 32 зразка озброєння і військової техніки (ОВТ), поставили в армію близько 8 тисяч одиниць нового і модернізованого озброєння і близько 500 тисяч одиниць боєприпасів. Від США було прийнято 5 радіолокаційних станцій контрбатарейної боротьби і 2500 приладів нічного бачення.

Нагадаємо, український президент Петро Порошенко розповів, що він планує розширити кількість учасників та баз для проведення українсько-американських навчань “Сі Бриз-2019”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ