Today.ua

Автоюристи роз'яснили, коли штрафи поліції є незаконними

В юридичній компанії «Дорожній Адвокат» роз'яснили українцям, коли штрафи поліції є незаконними. Якщо дорожня поліція оштрафувала водія без присутності адвоката, якого він зажадав, то це є незаконною дією. Про це повідомляє Аutonews.ua.

Автоюристы нагадують, що людина, яку хочуть притягти до адміністративної відповідальності, має право на юридичну допомогу. Це також стосується і водіїв. Якщо водій вважає себе невинним, то він може вимагати адвоката. Поліцейські просто зобов'язані надати вам можливість скористатися послугами адвоката.

Дорожні юристи також попереджають, що клопотання потрібно подати відразу ж на місці аварії і тільки в письмовій формі. Усна заява про виклик адвоката дорожня поліція може просто проігнорувати.

Автоюристы роз'яснили ще один дуже важливий момент: письмове клопотання про виклик і присутність адвоката потрібно подати до того моменту, коли дорожній поліцейський з вашими документами сяде в службовий автомобіль. Після того як вам вручать постанову про штраф, таке клопотання буде вже не актуальним.

В юркомпанії «Дорожній Адвокат» підкреслили, що якщо поліцейські відмовили вам у адвокаті та винесли постанову про штраф, то тоді у вас є всі підстави оскаржити це рішення в суді.

Раніше адвокат Марина Сидоренко нагадала водіям, що у випадку нанесення шкоди транспорту компенсувати збитки має компанія, що займається евакуацією, або страхова компанія, в якій суб'єкт господарювання оформив відповідний поліс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ