Today.ua

Автомобілістам на замітку: дорожній знак може стати причиною скасування штрафу

Колегія суддів Касаційного адміністративного суду Верховного суда у своєму рішенні прийшла до висновку, що не можна штрафувати водія, який проігнорував неналежно встановлений дорожній знак. Про це повідомив автомобільний портал Autonews.ua.

Виявляється, одного українського автомобіліста оштрафували за те, що він проігнорував дорожній знак. Водій подав позов до суду, наполягаючи на скасуванні штрафу.

Позивач стверджував, що їхав по дорозі з одностороннім рухом проти напрямку руху з-за того, що дорожній знак був встановлений з лівого боку і тому він його не помітив.

Дорожні адвокати попереджають, що поліція не має права штрафувати водіїв, тих, хто проігнорував дорожній знак, якщо його неправильно встановили. В Правилах дорожнього руху чітко сказано про те, як повинні встановлюватися дорожні знаки.

Раніше українських автомобілістів попередили про незаконну зупинку.

Нагадаємо, у МОЗ підготували законопроект, який має намір посилити процедуру проходження водіями медогляду і розширити список захворювань, що забороняють водити автомобіль. Наявність зазначених у документі діагнозів може стати причиною відмови в отриманні водійських прав. Законопроект вже опублікований на сайті відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ