Today.ua

Аварія літака у Чернівецькій області: стали відомі важливі подробиці

Стали відомі подробиці аварії літака у Чернівецькій області, яка трапилась майже рік тому, 26 липня 2019 року. Того дня на поле неподалік від села Погорілівка Заставнівського району упав легкомоторний літак "Бекас".

Під час зниження, пілот намагався розвернути повітряне судно та зачепив крилом землю. В результаті літак упав і перекинувся. Двоє людей, що були в ньому, пілот і його пасажир, зазнали важких травм і були термінового госпіталізовані до лікарні. На щастя, медики зуміли виходити обох чоловіків. Однак у пілота виявилась інша проблема, повідомляє прес-служба Чернівецької обласної прокуратури.

Майже рік по тому Заставнівський суд розглянув цю справу. Як з'ясувалося, чоловік, що сів за штурвал літака, не мав ані посвідчення пілота, ані дозволу Державіаслужби на здійснення польотів. Однак це не завадило йому запропонувати своєму приятелю покататись на повітряному судні.

Але й це ще не все. Під час допиту обох потерпілих слідчі запідозрили, що з пілотом не все гаразд, що у нього є проблеми психічного характеру. Невдовзі призначена слідством судово-психіатрична експертиза підтвердила це.

Отже, розглянувши справу, суд постановив відправити пілота на примусове психіатричне лікування.

"Згідно з висновком судово-психіатричної експертизи, підозрюваний за своїм психічним станом не може повною мірою усвідомлювати свої дії та вимагає застосування примусових заходів медичного характеру", - зазначається в судовій ухвалі.

Нагадаємо, під час карантину, коли усі авіаперельоти були скасовані, літак нардепа Віктора Медведчука здійснив 16 рейсів між Києвом та Ужгородом. Політики літав до Києва у справах зі своєї дачі в Закарпатті, де проводив карантин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ