Today.ua

Ароматний борщ з грибами: рецепт ситної страви за традиційним рецептом

Смак традиційного українського борщу можна урізноманітнити, додавши до нього деякі пікантні інгредієнти. Чи готували ви коли-небудь борщ з грибами? Якщо ні, саме час взяти запашні сушені гриби і додати традиційній страві нового аромату і смаку. Пропонуємо вам рецепт борщу, який сподобається вашим близьким, і до того ж буде дієтичним.

Рецепт борщу з грибами

Попередньо перед приготуванням сушені гриби потрібно замочити в холодній воді на дві години. Можна взяти свіжі гриби, але з ними борщ не вийде таким ароматним.

Коли гриби розмокли, ріжемо їх на шматочки, кидаємо в каструлю з водою і варимо до повної готовності. У нас вийде ароматний бульйон, до того ж без м'яса.

Потім чистимо цибулю та нарізаємо кубиками, а моркву натираємо на крупній або середній тертці. Буряк ріжемо смужками і обсмажуємо на олії на невеликому вогні. Додаємо цибулю і моркву. Добре перемішуємо овочі і обсмажуємо ще 5 хвилин. Сіль і цукор додаємо за смаком. До обсмажених овочів кладемо томатну пасту, і ще тушкуємо 2 хвилини.

Капусту дрібно шаткуємо на тертці і закидаємо в каструлю, де варяться гриби. Туди ж кидаємо і нарізану кубиками картоплю. Коли картопля трохи провариться, додаємо овочеву заправу і варимо борщ ще хвилин 10-15. Коли страва буде готова, їй потрібно дати настоятися.

Смачного!

Раніше ми розповідали, як готує борщ українська зірка Оля Полякова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ