Ароматна випічка не тільки чудово вписується в будь-чаювання, але і піднімає настрій. Солодкі здобні булочки з дріжджового тіста, посипані цукром і корицею, люблять і діти, і дорослі. Приготувати їх зовсім не складно. На карантині часу є предостатньо, і це унікальна можливість порадувати себе і своїх близьких смачною випічкою.
Рецепт домашніх булочок з корицею
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно — 4 склянки
- сухі дріжджі — 11 м
- молоко — 500 мл
- яйця — 1-2 шт.
- вершкове масло — 150-170 г
- цукор — ½ склянки
- сіль — 0,5 ч. л.
Для начинки:
- яйце — 1 шт.
- цукор — за смаком
- вершкове масло — за смаком
- кориця — за смаком
Для початку готуємо тісто. Змішуємо в одній посуді всі сухі інгредієнти - борошно дріжджі, цукор і сіль.
Потім розтоплюємо вершкове масло і в окремому посуді збиваємо яйця, поступово додаючи розтоплене масло і молоко кімнатної температури.
Повільно висипаємо сухі інгредієнти в рідку суміш. Замішуємо тісто. Залишаємо тісто піднятися на 60 хв, накривши його рушником і залишивши в теплому місці.
Формуємо наші булочки. Розкачуємо тісто товщиною 0,5−1 см, змащуємо його розтопленим вершковим маслом, посипаємо цукром і корицею і звертаємо тісто в рулет. Розрізаємо рулет на частини.
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо шматочки тіста, залишаючи між ними місце для підйому. Змащуємо булочки збитим яйцем і ставимо випікати 30-40 хв.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати смачний пиріг з яблуками з доступних інгредієнтів.