Алкоголь при правильному і помірному вживанні може не тільки не нашкодити організму людини, а навіть принести йому користь. Зокрема, нещодавно вчені довели позитивний вплив алкоголю на зменшення ризику розвитку цукрового діабету.
Дослідники з Південно-Східного університету Китаю зазначили, що мова йде про регулярне, але дуже помірне вживання вина або пива. Ці напої знижують ймовірність розвитку діабету і пов’язаних з ним захворювань.
У дослідженні взяли участь 575 осіб. Фахівці проаналізували взаємозв’язок між споживанням алкоголю і розвитком діабету другого типу. Фахівці констатували, що помірне споживання алкоголю покращує метаболізування глюкози, а це, в свою чергу, знижує рівень інсуліну.
За інформацією вчених, високий рівень глюкози, який виник через нездатністю організму реагувати на інсулін, змушує підшлункову залозу виробляти ще більше інсуліну. Таким чином, підвищується рівень цукру в крові, набираються зайві кілограми, а також підвищується стійкість до інсуліну, що в підсумку призводить до розвитку цукрового діабету.
Однак вчені наголосили, що в даному випадку корисним може бути тільки вкрай відповідальне і помірне вживання якісного алкоголю.
Нагадаємо, раніше медики назвали найбільш небезпечну закуску під алкоголь.