Today.ua

Адмірал передрік руйнування мосту Путіна до Криму: опубліковано відео

Командувач ВМС України адмірал Ігор Воронченко заявив, що міст через Керченську протоку завалиться через кілька років, оскільки він стоїть на зламі тектонічних плит.

А чутки про те, що кораблі ВМС України, які росіяни захопили біля берегів окупованого Криму, йшли підривати Кримський міст, - абсурдні.

Прохід українських кораблів через Керченську протоку планувався на виконання рішення Ради нацбезпеки про нарощування корабельно-катерного угруповання в Азовському морі.

За словами Ігоря Воронченка, той факт, що на борту українських катерів знаходилися курсанти-стажери, підтверджує, що перехід з Чорного до Азовського моря був мирним.

"Те, що там якісь чутки поширює президент Російської Федерації, мовляв, вони йшли підривати міст, - та кому цей міст ваш потрібен?! Ну це ж абсурд - йти якимись камікадзе підривати той міст. Він і так завалиться через кілька років, тому що спроектований невірно і стоїть на зламі тектонічних плит", - констатував адмірал.

Раніше командувач ВМС України адмірал Ігор Воронченко заявив, що в Україні готуються адекватно реагувати на провокації Росії в Азовському та Чорному морях.

Нагадаємо, секретар Ради з питань національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов заявив, що незважаючи на агресію Росії, яка захопила у полон українських моряків, кораблі ВМС України будуть продовжувати ходити через Керченську протоку з Азовського у Чорне море і назад.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ