Депутати пропонують штрафувати продавців алкоголю біля шкіл на 500 тис. грн

Автор: Лобанова Єлизавета

Сьогодні у Верховній Раді України зареєстрували законопроект № 9065 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення шкідливого впливу на здоров'я молоді від вживання алкогольних напоїв та тютюнових виробів і посилення відповідальності за порушення у цій сфері", ініційований нардепом Андрієм Павелком, передає УНН із посиланням на дані парламентського сайту.

Депутати пропонують штрафувати продавців алкоголю біля шкіл на 500 тис. грн - today.ua

Серед співавторів вказаного документу такі народні депутати, як Сергій Березенко, Артур Палатний, Денис Силантьєв, Володимир Шкварилюк, Василь Амельченко та Ярослав Маркевич.

Законопроектом, серед іншого, пропонується посилити відповідальність за продаж алкоголю і тютюну неповнолітнім.

Нардепи запропонували ввести заборону на продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, столових вин та тютюнових виробів у місцях торгівлі, що розташовані менше ніж за 200 метрів від закладів дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), позашкільної, фахової передвищої, спеціалізованої освіти всіх типів і форм власності, якщо площа таких торгових точок становить менше ніж 40 квадратних метрів.

Популярні зараз

ПФУ припустився помилки в індексації пенсій та почав повертати гроші українцям

У Німеччині виник гострий дефіцит працівників: названо найпопулярніші професії

Українцям надали право на дострокову пенсію: хто вийде на заслужений відпочинок до 60 років

НБУ назвав банки, яким українці довірили свої гроші: рейтинг за депозитами

За порушення цієї заборони законотворці запропонували карати українських підприємців штрафом у 500 тис. грн.

Також у Верховній Раді запропонували у понад сто разів підвищити штрафи за продаж пива та алкоголю неповнолітнім.

Йдеться про штраф обсягом від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 неоподаткований мінімум доходів громадян становить 17 грн).

На сьогодні ж розмір такого штрафу, згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, становить від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Депутати переконані, що ухвалення законопроекту дозволить зменшити споживання алкогольних та тютюнових виробів, особливо серед молоді, що поступово призведе до покращення здоров’я населення.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

"Прийняття даного законопроекту створить дієвий важіль для регулювання відносин щодо реалізації алкогольних та тютюнових виробів", - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Нагадаємо, що Україна посідає сьоме місце в рейтингу смертності населення через алкоголь.