Today.ua

5 продуктів, які категорично не можна зберігати у холодильнику

Прийшовши з магазину, ми звикли закинути всі продукти в холодильник і далі займатися своїми справами. Однак, далеко не всі фрукти, овочі та інші продукти харчування потрібно зберігати в холодному місці. Експерти рекомендують не зберігати в холодильнику цитрусові, манго, банани, ананаси, а також картоплю.

Крім того, хліб також не треба класти в холодне місце, краще обмежитися хлібницею, таким чином хліб зачерствіє не так швидко.

Соєвий соус, кетчуп, гірчицю і оливкову олію найкраще зберігати десь у темному місці, але не в холодильнику.

Томати також не рекомендується зберігати в холоді. Холодне повітря змінює хімічний склад помідорів, сповільнюючи процеси, які сприяють наявності свіжого аромату, і овочі після холодильника стають більш тьмяними і абсолютно не пахнуть.

Дуже важливо також знати правила зберігання продуктів в холодильнику. Яйця, вершкове масло, соки та молоко краще складати на полиці у дверцятах. Сир, йогурти та інші продукти зі значним терміном придатності краще всього тримати на верхніх полицях, а ті, що швидше псуються, риба, свіже м'ясо, птиця або морепродукти, — на нижніх.

Що стосується посуду для зберігання, краще за все тримати продукти в ємностях зі скла та порцеляни, бо вони не виділяють шкідливих речовин.

Раніше Today.ua публікував список продуктів для підвищення імунітету під час епідемії коронавіруса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ