Чудовим варіантом швидкого перекусу може стати бутерброд зі свіжого хліба або грінки з грибною намазкою. Особливо якщо приготувати овочевий паштет власноруч.
Намазка з грибів – це смачне та корисне доповнення до бутербродів. Таке частування ідеально підійде як для швидкого перекусу, так і для подачі на святковий стіл у вигляді закуски. Готується цей овочевий паштет досить швидко і просто, але його ніжний смак точно оцінять навіть справжні гурмани.
Рецепт грибної намазки
Інгредієнти:
- Шампіньйони – 600 грамів
- Цибуля – 1 штука
- Часник – 2 невеликих зубчики
- Яйця – 2 штуки
- Вершкове масло – 50 грамів
- Сіль і мелений чорний перець – на смак
Приготування:
- Цибулю слід очистити і дрібно нарізати.
- На сковороді нагрійте половину вершкового масла і обсмажте на ньому цибулю. В принципі можна використовувати і рослинну олію, але саме вершкове надасть приємний смак намазці.
- Наріжте гриби і додайте їх у сковороду, коли цибуля стане прозорою.
- Покладіть решту вершкового масла і обсмажуйте гриби на середньому вогні.
- Часник очистіть і роздавіть ножем або подрібніть за допомогою спеціального пресу.
- Додайте до сковороди, перемішайте інгредієнти і продовжуйте обсмажувати.
- Посоліть і поперчіть гриби та протушкуйте 10 хвилин.
- У цей час зваріть круто яйця, охолодіть і зніміть шкаралупу.
- У чашу блендера покладіть яйця і обсмажені гриби.
- Перебийте блендером до стану паштету.
- Спробуйте намазку і за необхідності додайте спеції.
- Охолодіть овочевий паштет і використовуйте його для приготування бутербродів.
Смачного!
А раніше ми ділилися рецептом смачних і соковитих котлет із секретним інгредієнтом.