Today.ua

12 листопада: яке сьогодні свято і день ангела

У вівторок, 12 листопада, православні в Україні вшановують пам’ять священномученика Зиновія, єпископа Егейського, і сестри його — мучениці Зиновії. У ІІІ столітті брата та сестру змушували відмовитися від віри, але вони були непохитні у своїх переконаннях. За це Зиновія піддали страшним тортурам та мукам, а Зиновію стратили.

Наші предки у цей день відзначали свято рибалок і мисливців. Мисливці, як правило, збирались на полювання за зайцями. Потрібно було неодмінно зловити хоча б одного звіра, якого називали іменинним, інакше полювання протягом всього року могло бути невдалим. Рибалки на Зиновія також вирушали на лови.

Також цей день у народі називали Синичкиним святом, оскільки саме до Зіновія з півдня прилітали на зиму всі птахи - синиці, снігурі, омелюхи. Починаючи з цього дня, діти активно майстрували і розвішували годівниці.

Прикмети на 12 листопада:

Що не можна робити 12 листопада:

1. Говорити погані речі про людей.

2. Згадувати минуле, плакати та сумувати.

3. Не варто з'ясовувати стосунки, звертатися за допомогою, зустрічатися з недоброзичливцями. Є ризик спровокувати конфлікт.

День ангела 12 листопада святкують:

Олександр, Анастасія, Артем, Олена, Герман, Зіновій, Йосип, Леонід, Макар, Максим, Марк, Матвій, Семен, Степан та Юліан.

Раніше повідомлялося, якою буде погода на увесь наступний тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ