Today.ua

“Звільнити Луценка і Клімкіна“: у Зеленського увірвався терпець

Президент України Володимир Зеленський закликав Верховну Раду невідкладно розглянути подання про звільнення генерального прокурора Юрія Луценка та міністра закордонних справ Павла Клімкіна. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента України в Facebook.

Також зазначається, що глава держави наполягає на розгляді народними депутатами призначення главою МЗС Вадима Пристайка.

"Президент України повторно звернувся до Верховної Ради з проханням невідкладно розглянути подання про звільнення генерального прокурора Юрія Луценка, а також звільнення Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ і призначення на неї Вадима Пристайка", - йдеться в повідомленні.

Так, вказані подання Зеленський вніс на розгляд парламенту 11 червня.

"З огляду на зазначене та відповідно до положень пунктів 12, 25 частини першої статті 85, пунктів 10, 11 частини першої статті 106 Конституції України прошу невідкладно розглянути вказані питання", - йдеться у листі президента до Верховної Ради від 1 липня.

Нагадаємо, також президент України Володимир Зеленський вирішив притягнути до дисциплінарної відповідальності міністра закордонних справ Павла Клімкіна, який відправив офіційну ноту Росії, не погодивши її з главою держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ