Today.ua

ЗСУ вважає зниклими безвісти на Донбасі 71 військовослужбовця

У серпні 2014 року, після завершення боїв за Савур-Могилу та Іловайськ, на базі 8-ї медичної роти Збройних Сил України було сформовано перші пошуково-евакуаційні групи з числа військових медиків та військовослужбовців. І з 30 серпня по 2 вересня було знайдено та евакуйовано на підконтрольну Уряду України територію близько 250 тіл та фрагментів тіл загиблих військовослужбовців. Також вдалося евакуювати з тимчасово окупованої території близько 90 поранених захисників України. Про це розповів начальник управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ полковник Олексій Ноздрачов, повідомляє прес-служба оперативного командування "Схід".

У вересні 2015-го року було створено штатний відділ пошукової роботи. З того часу пошуковими групами в рамках гуманітарного "Евакуація 200" з району бойових дій було вивезено 1 736 тіл та фрагментів тіл загиблих, з них – 475 з тимчасово непідконтрольних українській владі територій Донецької та Луганської областей.

За словами офіцера, 865 тіл загиблих транспортовано для передачі родичам загиблих та поховання.

Станом на сьогодні у Збройних Силах України вважаються зниклими безвісти 71 військовослужбовців.

Водночас, за результатами проведених ДНК-експертиз, присутні збіги генотипів невпізнаних тіл з членами 28 родин зниклих безвісти військовослужбовців.

Нагадаємо, бойовики на Луганщині після тривалих перемовин передали українській стороні тіло загиблого бійця Сергія Проданюка, який вважався зниклим безвісти після бойового зіткнення у районі Кримського.

Також ми писали про те, що Росія блокує пошук зниклих безвісти військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ