Today.ua

ЗСУ отримали на озброєння рекордну кількість новітніх зразків техніки

За останній час Збройні Сили України отримали та ввели у експлуатацію 120 нових зразків техніки, які раніше не були на озброєнні. Про це повідомив Міністр оборони Степан Полторак.

Окрім того, Міноборони допустило до експлуатації придбані 330 одиниць озброєння, серед яких безпілотні літальні комплекси, бойові літальні апарати тощо.

Серед найближчих планів міністр назвав завершення випробування крилатої ракети «Нептун», масове виробництво ракети системи залпового вогню «Вільха», випробування ракетного комплексу «Вільха-М», завершення випробування артилерійської системи «Богдана», розробка і поставка до ЗСУ нових розвідувальних комплексів та апаратів, комплексів радіоелектронної боротьби, засобів загоризонтної розвідки.

За словами міністра, наразі в Одесу зі США прибули 35 бойових машин "Hummer". 20 броньовиків відправляться у бойові підрозділи, а 15 машин забезпечуватимуть медичну допомогу бійцям на фронті.

Нагадаємо, Державний концерн "Укроборонпром" створив нову командно-штабну машину БТР-3КШ, що призначена для управління підрозділами в умовах сучасного бою.

Нагадаємо також, що на міжнародній виставці IDEX-2019, яка проходила в Об’єднаних Арабських Еміратах, вперше показали бронетранспортер Al-Wahash з розробленим в Україні бойовим модулем БМ-3М “Штурм”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ