Today.ua

Зняття недоторканості з Порошенка підтримали 74% українців

Абсолютна більшість українців підтримують зняття недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності п'ятого президента України та лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка. Про це свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Оцінюючи заяву лідера партії "Слуга народу" Олександра Корнієнка про те, що фракція "Слуги народу" буде підтримувати зняття недоторканності з Петра Порошенка, якщо такий запит надійде до Верховної Ради, 74% опитаних в тій чи іншій мірі підтримали таку ініціативу, 21% - не підтримали.

Нагадаємо, перший заступник голови фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко вимагає, щоб подання про зняття недоторканності з Петра Порошенка вніс генеральний прокурор України Руслан Рябошапка.

При цьому, за його словами, всі "слуги народу" мотивовані голосувати за зняття недоторканності.

"Це повинні підтримати всі депутати, тому що це чесна позиція, адже ми від неї (недоторканності, - ред.) відмовилися. По суті, це технічне голосування, коли просять зняти імунітет з метою процесуальних дій. З 1 січня 2020 року, коли набудуть чинності зміни до Конституції, такі голосування будуть не потрібні", – зазначив Корнієнко.

Він також повідомив, що проект підозри щодо Порошенка перебуває в Генпрокуратурі, і наразі немає інформації, коли його отримає апарат Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ