Today.ua

Зловживають пом'якшенням: за порушення карантину складено вже майже сотню протоколів

Карантин в Україні діятиме щонайменше до 22 травня, і обмежувальні заходи надалі планують продовжувати, однак вже з 11 травня в Україні почали скасовувати певні обмеження. Однак багато хто скористався пом'якшенням карантину, та Держпродспоживслужба вже зафіксувала безліч порушень.

Так, Держпродспоживслужба перевірила понад 9,6 тис. об'єктів торгівлі, харчування, перукарень та салонів краси щодо дотримання протиепідемічних заходів після послаблення карантину 11 травня. В результаті цих перевірок на 1289 об’єктах були виявлені порушення.

"Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у період з 11 до 17 травня провела перевірку щодо дотримання зазначеними об’єктами санітарних норм та правил в умовах епідемії коронавірусної хвороби COVID-19. Зокрема, встановлено 591 порушення на об'єктах торгівлі продовольчими товарами, 270 – на об'єктах торгівлі непродовольчими товарами, 45 – на об’єктах громадського харчування, 149 – у перукарнях та салонах краси і 234 порушення знайдено на інших об’єктах", - йдеться в повідомленні.

За вказаними вище фактами було складено 98 адміністративних протоколів, а в 10 випадках про порушення повідомили в поліцію.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві охорони здоров'я заявили, що обмежувальні заходи в Україні продовжать до 22 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ