Today.ua

Зловживання службовим становищем: НАБУ зобов'язали відкрити справу проти Порошенка і Клімкіна

Національне антикорупційне бюро України зобов'язали відкрити кримінальні виробництва за фактом можливих зловживань службовим становищем міністром закордонних справ Павлом Клімкіним і п'ятим президентом Петром Порошенком. Про це йдеться в матеріалах суду.

Зазначається, що громадянин звернувся до Солом'янського районного суду Києва з позовом про те, що 15 липня він подав до НАБУ заяву щодо здійснення кримінальних правопорушень Павлом Клімкіним і Петром Порошенком. Зокрема, йдеться про правопорушення, передбачені ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

За словами заявника, обставини нібито правопорушень міністра закордонних справ і колишнього президента досі не були розкриті.

Також він додав, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань не внесли відомості про вчинення порушень.

Раніше повідомлялось, що Національне антикорупційне бюро України зацікавилося лісозаготівельними підприємствами сина генерального прокурора України Юрія Луценка - Олександра.

За словами блогера Сергія Іванова, бізнес з’явився в Олександра Луценка саме в період каденції його батька на посаді очільника ГПУ. Підприємства Луценка займаються вивезенням цінних пиломатеріалів з України в країни ЄС під виглядом дров. Зокрема, це ТОВ “ВЕАР”, “ГРАНДВУД ГРУП”, “КОМПАНІЯ “ТІМБЕР ТРЕЙД” та інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ