Today.ua

“Злив“ по-тихому: Зеленський заветував закон про імпічмент президента

Ще 27 червня 2019 року закінчився термін, коли президент України Володимир Зеленський повинен був підписати або ветувати закон про тимчасові слідчі комісії. Зазначимо, що нюанс в тому, що закон регламентує процедуру імпічменту. Про це у своєму блозі повідомив політтехнолог Тарас Березовець.

Він наголосив, з тієї конфіденційної інформації, яка у нього виявилася, закон Зеленський таємно заветував щодо процедурних моментів, але про це з Офісу президента ні слова. Повна тиша. Можливо, у Зеленського бояться, що на хвилі останніх провалів гаранта Конституції, вето буде подолано.

Політтехнолог Тарас Березовець нагадав, що ухвалення законопроекту про імпічмент президента було одним з ключових передвиборчих обіцянок Володимира Зеленського. Мабуть, це і є нова політика нової влади.

Цікаво, що спікер Верховної Ради Андрій Парубій публічно закликав президента України невідкладно підписати важливий закон, який сам же Зеленський і ініціював. Але заклик так і залишився без відповіді.

Раніше президент України Володимир Зеленський закликав Верховну Раду невідкладно розглянути подання про звільнення генерального прокурора Юрія Луценка і міністра закордонних справ Павла Клімкіна.

Також президент Зеленський вирішив притягнути до дисциплінарної відповідальності міністра закордонних справ Павла Клімкіна, який відправив офіційну ноту Росії, не погодивши її з главою держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ