Today.ua

ZIK купив нардеп з оточення Медведчука

У п'ятницю, 14 червня, нардеп, соратник Віктора Медведчука Тарас Козак став власником телеканалу ZIK. Тепер в активі політика Козака три великих українських телеканали — ZIK, «112 Україна» та NewsOne. Тарас Козак заявляє, що має намір звести три телеканали в єдиний медіахолдинг "Новини". Генеральний продюсер телеканалу ZIK Наталія Влащенко ситуацію поки не коментує. Найвідоміші особи телеканалу після того, як стало відомо про зміну власника ZIK, оголосили про звільнення.

Залишає ZIK і шеф-редактор новин телеканалу Роман Недзельський. Його програма «Деталі» в суботу, 15 червня, вийде в останній раз. Також закриває свою програму «Історична правда-ZIK» телеведучий Вахтанг Кіпіані. Йдуть з телеканалу головний редактор ІА ZIK Тетяна Вергелес, а також звільняється начальник департаменту виробництва власних програм Ольга Мовчан.

Топ-ведучі телеканалу ZIK пояснили, що не бачать можливості працювати під керівництвом Тараса Козака, якого пов'язують з Віктором Медведчуком. Журналісти неодноразово фіксували спільні польоти Козака та Медведчука до Росії.

Нагадаємо, Тарас Козак — народний депутат України 8-го скликання від «Опозиційного блоку», колишній депутат Львівської обласної ради IV та VI скликань, заступник голови громадської організації «Правова держава», керівником якої є український олігарх Віктор Медведчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ