Жюльєн з грибами — смачна закуска, яка досить просто готується та стане чудовим доповненням до обіду або вечері. Особливо смачним жюльєн виходить, якщо робити його з білими грибами.
Для приготування цієї страви вам знадобляться наступні інгредієнти:
- білі гриби (свіжі або заморожені) - 200 г;
- печериці (свіжі або заморожені) - 200 г;
- цибуля ріпчаста - 1 шт.;
- сметана жирністю 25% - 150 г;
- сир твердий тертий - 100 г;
- сіль і перець - за смаком;
- картопляний або кукурудзяний крохмаль - 1 ч. л.;
- трюфельна олія (можна не додавати) - 1 ч.л.;
- вершкове масло - 1 ст. л.;
- рослинна олія - 2 ст. л.
Цибулю дрібно наріжте, гриби наріжте соломкою.
Крохмаль залийте половиною склянки холодної кип'яченої води і добре його розмішайте.
Нагрійте сковороду, налийте рослинну олію і розтопіть в ній вершкове масло.
Обсмажуйте цибулю до м'якості, потім додайте гриби і смажте ще 3-5 хвилин.
Додайте сметану, дайте їй закипіти, посоліть і поперчіть. Суміш з крохмалем влийте до грибів в сметані, швидко та добре розмішайте.
Додайте частину тертого сирого, розмішайте. Полийте трюфельною олією і ще раз розмішайте.
Викладайте жюльєн ложкою в невеличкі форми, зверху викладіть сир та запікайте в духовці при температурі 220 градусів ще 2-3 хвилини.
Нагадаємо, раніше ми розповіли рецепт картоплі в рукаві.