Жюльєн з білих грибів і сметани: покроковий рецепт смачної страви до обіду

Автор: Оксана Житнюк

Жюльєн з грибами — смачна закуска, яка досить просто готується та стане чудовим доповненням до обіду або вечері. Особливо смачним жюльєн виходить, якщо робити його з білими грибами.

Жюльєн з білих грибів і сметани: покроковий рецепт смачної страви до обіду - today.ua

Для приготування цієї страви вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • білі гриби (свіжі або заморожені) - 200 г;
  • печериці (свіжі або заморожені) - 200 г;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • сметана жирністю 25% - 150 г;
  • сир твердий тертий - 100 г;
  • сіль і перець - за смаком;
  • картопляний або кукурудзяний крохмаль - 1 ч. л.;
  • трюфельна олія (можна не додавати) - 1 ч.л.;
  • вершкове масло - 1 ст. л.;
  • рослинна олія - ​​2 ст. л.

Цибулю дрібно наріжте, гриби наріжте соломкою.

Крохмаль залийте половиною склянки холодної кип'яченої води і добре його розмішайте.

Популярні зараз

Держава призначила літнім українцям 900 гривень щомісячної доплати до пенсії

Обурені діями уряду словаки зібрали гроші на снаряди для ЗСУ

Робота половини українських банків може зупинитися: у НБУ назвали причину

У Білому домі повідомили, коли розпочнеться постачання зброї в Україну

Нагрійте сковороду, налийте рослинну олію і розтопіть в ній вершкове масло.

Обсмажуйте цибулю до м'якості, потім додайте гриби і смажте ще 3-5 хвилин.

Додайте сметану, дайте їй закипіти, посоліть і поперчіть. Суміш з крохмалем влийте до грибів в сметані, швидко та добре розмішайте.

Додайте частину тертого сирого, розмішайте. Полийте трюфельною олією і ще раз розмішайте.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Викладайте жюльєн ложкою в невеличкі форми, зверху викладіть сир та запікайте в духовці при температурі 220 градусів ще 2-3 хвилини.

Нагадаємо, раніше ми розповіли рецепт картоплі в рукаві.